Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.
V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku...
Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.
V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku...
Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.
V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu – kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný.
Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Tipy a recepty na použití pohanky lámanky:
kaše – pohanku uvařte v rostlinném nápoji a oslaďte oblíbeným sirupem
krém nebo pudink – rozmixujte výše uvedenou kaši, ozdobte ořechy a ovocem
placičky, karbanátky, sekaná – uvařenou lámanku ochuťte, přidejte vejce nebo Hrašku nebo pomleté lněné semínko a vařenou zeleninu, vytvořte placičky a smažte na oleji nebo pečte v troubě
pohankové karbanátky s dýní – recept je uveden na straně 31 v Dobrotách podzim 2015
dortové korpusy – pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
pohankový dortík s ovocným agarem – recept je popsán v Dobrotách podzim 2015 na straně 18
pomazánky – s cibulkou, s pečeným česnekem, s bylinkami
pohankový hummus – rozmixujte lámanku (propláchnutou a namočenou na 10 hodin), sterilovanou nebo vařenou cizrnu a na 20 minut namočená sušená rajčata, dochuťte olivovým olejem a citronovou šťávou
zavářka do polévky
náplň ve slaných koláčích (quiche)
Vyzkoušejte také další produkty vyrobené z pohanky:
pohanka loupaná kroupy
pohankové vločky
pohankový bulgur
neloupaná pohanka
pohanková kaše
pohanková mouka
pohankové těstoviny
pohankové těstoviny Soba quinoa
Trvanlivost: 10 měsíců
Složení: Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1446 kJ/346 kcal. Tuky: 1.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.7 g. Sacharidy: 71 g. z toho cukry: 0.3 g. Vláknina: 3.7 g. Bílkoviny: 9.8 g. Sůl: 0.01 g
Návod k přípravě: Lámanku propláchněte, zalijte dvojnásobným množstvím vody. Krátce povařte a nechte pod pokličkou dojít.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.