Základ pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.
Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti v dnešní době až nadužívané pšenici. Na jáhlách si navíc mohou pochutnat i celiaci, protože jsou přirozeně bezlepkové.
Složení
Jáhly. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 511 kJ / 361 kcal
Tuky: 4,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,72 g
Sacharidy: 73,1 g z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 3,5 g
Bílkoviny: 11,02 g
Sůl: 0,01 g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.