Tvrdá pšenice má oproti běžné pšenici vyšší obsah bílkovin (minimálně 14 %). Jak už sám název napovídá, tento druh pšenice má tvrdší zrno, to ale neznamená, že pečivo je tvrdé...
Tvrdá pšenice má oproti běžné pšenici vyšší obsah bílkovin (minimálně 14 %). Jak už sám název napovídá, tento druh pšenice má tvrdší zrno, to ale neznamená, že pečivo je tvrdé...
Tvrdá pšenice má oproti běžné pšenici vyšší obsah bílkovin (minimálně 14 %). Jak už sám název napovídá, tento druh pšenice má tvrdší zrno, to ale neznamená, že pečivo je tvrdé nebo tuhé! Mouka získaná z tohoto druhu pšenice má světlejší nažloutlou barvu, přestože je celozrnná, a tak můžete takové pečivo snadno nabídnout vaší rodině, která možná ani nezjistí, že je celozrnné a oblíbí si ho … Tvrdá pšenice je vhodná na výrobu těstovin i chleba. Těstoviny vyrobené z mouky získané semletím tvrdé pšenice (semoliny) mají vynikající vlastnosti, protože nejsou lepivé a po uvaření si uchovávají původní tvar. Mouka z tvrdé pšenice má ale řadu předností i pro výrobu chleba. Chléb z této mouky má delší trvanlivost než odpovídající tradiční výrobek, a mouka se může rovněž používat k výrobě speciálních druhů chleba.
Toto obilí rostlo:
bez chemických ochranných prostředků
bez chemických hnojiv bez splaškových kalů
bez chemických postříků, které prodlužují dobu skladovatelnosti
bez chemických postříků, které zkracují délku stébla obilí
z neošetřených a geneticky nemodifikovaných semen
ve zdravé a správně obdělávané půdě, která obsahuje všechny důležité složky
ZEMĚ PŮVODU: Německo
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.