Špalda patří k nejstarším obilninám. Její příjemná ořechová chuť byla populární v Evropě, především v Itálii, Švýcarsku, Anglii, Polsku a Skandinávii. Obsahuje vyšší podíl...
Špalda patří k nejstarším obilninám. Její příjemná ořechová chuť byla populární v Evropě, především v Itálii, Švýcarsku, Anglii, Polsku a Skandinávii. Obsahuje vyšší podíl...
Špalda patří k nejstarším obilninám. Její příjemná ořechová chuť byla populární v Evropě, především v Itálii, Švýcarsku, Anglii, Polsku a Skandinávii. Obsahuje vyšší podíl bílkovin než běžná pšenice. Je také výborným zdrojem některých vitaminů skupiny B (především vitaminu B1, B2 a B3). Tento druh pšenice je nejvhodnější na pečení chleba. Chléb ze špaldové mouky má výraznou chlebovou vůní, výborně chutná a dlouho vydrží vláčný a čerstvý.
Toto obilí rostlo:
bez chemických ochranných prostředků
bez chemických hnojiv bez splaškových kalů
bez chemických postříků, které prodlužují dobu skladovatelnosti
bez chemických postříků, které zkracují délku stébla obilí
z neošetřených a geneticky nemodifikovaných semen
ve zdravé a správně obdělávané půdě, která obsahuje všechny důležité složky
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce EU
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.