Jáhly 500 g BIO
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní...
Jáhly 500 g BIO
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní...
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Obsahují také vápník a hořčík.
Složení: jáhly*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: propláchnuté jáhly vařte v dvojnásobném množství vody cca 15 minut.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1582 kJ/378 kcal; tuky: 4,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,72 g; sacharidy: 72,9 g; z toho cukry: 0,5 g; bílkoviny: 11 g; sůl: 0,013 g.
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: jáhly.
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních zakazuje označovat na výrobcích a místech, které výrobky prodávají (e-shop) zdravotní účinky produktu. Proto od 01.07.2013 nebude možné poskytovat tyto informace přímo na produktech.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.